Stor spenning før cup-finale: – Dette er favorittbanen

LEDER CUPEN SAMMENLAGT: Kine Brekke (NMK Kongsberg) leder før cup-finalen, med to andreplasser i de to forrige cup-løpene i dameklassen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Gleder meg veldig til cup-finalen, må ha mye flaks hvis det skal gå hele veien – men alt kan skje i bilcross!, sier en av utfordrerne til sammenlagtseier i Bilcross.no-cup 2024.

Mimre? Se 1. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Mimre mer? Se 2. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Sjekk stillingen i Bilcross.no-cup før finaleløpet.

Sander Tobiassen (NMK Hønefoss) har sanket nok poeng til en tredjeplass sammenlagt før finaleløpet på Rallebanen til helga, 28. og 29. september 2024.

– Har hatt litt uflaks med drivakselbrudd i finalen på Kongsberg og motorhavari på Gardermoen, men ellers så har det gått ganske greit – så det kommer å bli spennende på Rallebanen hvis alt holder og det ikke blir noe havari denne gang.

Drømmer om sin første seier – og cup-seier

UTFORDRER: Kaisa Hansen (NMK Hønefoss) ligger på tredjeplass før finaleløpet på Ralle, etter motorhavari i ledelse og bare en halv runde fra målstreken i forrige cup-runde. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Enda verre var det nok for jenta som ligger på tredjeplass i dameklassen, som ledet A-finalen i forrige runde på Gardermoen og hadde sin aller første bilcross-seier i sin hule hånd – så takket motoren for seg en halv runde før mål.

– Huff, ja det var skikkelig dritt for å si det sånn, sier Kaisa Hansen (NMK Hønefoss), men havari til tross – hun ligger nå i angrepsposisjon til sammenlagtseier før cupfinale:

– Hadde vært veldig moro med seier i cupen, men tror det skal bli vanskelig. Men hadde vært veldig morsomt om det gikk veien.

Krysser fingrene for at bilen holder

UTFORDRER: Juniorjenta Helene Nakkerud (NMK Drammen) jager pallplass sammenlagt fra en fjerdeplass før finaleløpet på Rallebanen, som hun digger å kjøre på – med flere A-finaler her tidligere. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen har vi også en farlig utfordrer som er superklar for kamp om de siste cup-poengene på Rallebanen: Helene Nakkerud (NMK Drammen) har seier innenfor rekkevidde fra fjerdeplass før finalehelga.

Hun digger også finale-arenaen: – Jeg er veldig glad i banen til Bø, ettersom man ikke trenger en bil med mye hester for å gjøre det bra. Har selvsagt lyst til å gjøre det bra på løpet og cupen sammenlagt, sier Helene som krysser fingrene for at bilen holder.

Hun skal kjøre samme bil som hun kjørte senest på løp forrige helg, der den ble kjørt tom for radiatorvann: – Så må hovedsakelig satse på at bilen holder. Men er den i orden, er selvsagt målet en A-finale og pallplass i cupen sammenlagt.

– Kjører bare for moro skyld, jeg

KLAR MELDING: Beskjeden bakpå bilcrossbilen til jenta som leder dameklassen før finaleløpet på Rallebanen til helga, Kine Brekke (NMK Kongsberg), er ikke til å misforstå. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Også i åpen klasse er det en utfordrer som jubler over at finaleløpet kommer til Rallebanen: Kjetil Listul Abrahamsen (NMK Bø) får cupfinalen på hjemmebanen, og angriper fra fjerdeplass sammenlagt etter to cup-løp:

– Kjører bare for moro skyld, jeg. Så finale er en bonus. Selv om konkurranseinstiktet kommer når jeg står på startplata i en eller annen finale. At jeg kom til å ligge så godt ann i cupen hadde jeg ikke trudd.

– Finalen på hjemmebane blir moro, veldig gøy at cupen bytter baner i løpet av sesongen synes jeg.

Suveren veteran – to strake seiere

I LEDELSE: Terje Martinsen (NMK Kongsberg) hadde aldri vunnet et bilcrossløp før, men denne sesongen har han tatt to seiere – både i 1. og 2. runde av Bilcross.no-cup sin veteranklasse. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I veteranklassen har en gamling vært suveren hele veien, med to strake totalseiere i to cup-løp så langt: Terje Martinsen (NMK Kongsberg) tok sin aller første bilcross-seier i cup-åpningen på Kongsberg, og gjentok den bragden i 2. runde på Gardermoen.

Videre på topp-10 i veteranklassen finner vi Karl Inge Storli, Petter Olsen, Åge Olsen, Morten Brekke, Bror Olav Nordvang, Kim Steinsholt, Terje Hoff, Vegard Enersen og Birger Hvambsahl.

Det skiller likevel ikke mange poengene, for «Kalle» Storli på andreplass har sanket nesten full pott så langt med en andre- og en tredjeplass.

– Kjører mot noen heftige damer!

VINN ELLER FORSVINN: Slik gikk det i cup-åpningen på Kongsberg for tidligere sammenlagtvinner i Bilcross.no-cup Thea Martinsen (NMK Drammen). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I dameklassen ligger Kine Brekke (NMK Kongsberg) helt øverst i sammendraget etter to andreplasser så langt. Konkurrentene vinner og taper, og Kine samler jevnt over flest poeng.

Om cupledelsen sier Kine: – Er jo moro det! Jeg skal kjøre på Ralle, men vet ikke om jeg klarer å ta seieren akkurat, kjører mot noen heftige damer!

Og det er helt sant, sjekk topp-5 i sammendraget før cupfinalen: Kine Brekke, Henriette Davidsen, Kaisa Hansen, Thea Turvoll Lien og Marthe Brekke.

Små marginer mellom de på topp

I LEDELSE: Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg) leder cupen sammenlagt i åpen klasse før finaleløpet på hans favorittbane Rallebanen. Hans Ivar vant cup-åpningen på Kongsberg. Her i A-finalen, også i 2. runde på Gardermoen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen tar vi med topp-15 før finaleløpet på Rallebanen: Tobias Spangen leder foran Andre Leikvold, Timian Johan T. Hansen, Helene Nakkerud, Magnus Hansen Øverland og Mathias Steinseth.

Videre Andrea Nubberud, Sveinung André Midtbøen Bakken, Kenneth Trana Lunde, Remi Julin-Torgersen, Robin Hermansen, Stian Bårdseth, Marie Grinden, Milad Pouraei og Maria H. Eriksen.

Her skiller det bare 10 poeng mellom de fire første på sammenlagtlisten så langt.

Hele 60.000 kroner i premiepotten

UTFORDRER: Andre Leikvold (NMK Gol) er klar for cup-finale på Rallebanen, han ligger på andreplass før alt skal avgjøres til helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse er det delt ledelse mellom Hans Ivar Olsen Gjersøe og Ole Henry Steinsholt, videre Sander Tobiassen, Kjetil Listul Abrahamsen, Jørn Grinden, Glenn Rumohr Granum, Fredrick Bakken, Tom Erling Nårstad, Henrik Hofton og Ruben Aasen Tråholt på topp-10.

Årets Bilcross.no-cup skal avgjøres på Rallebanen den siste helga i september 2024, 28. og 29. september 2024. Godt over 100 deltakere er påmeldt til cup-finalen. Det ligger 60.000 kroner i premiepotten.

Det kjøres cup i alle fire bilcrossklassene åpen, dame, junior og veteran. Her kan du lese mer om cupen. Hele reglementet for Bilcross.no-cup 2024 finner du her.

Cup-finale kommer med stor spenning

ALT KLART: Det har vært litt av en dugnadsinnsats for å få banen klar til cup-finale til helga, både i Bilcross.no-cup og Bø-cup. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Bø huser årets Bilcross.no-cup-finale, løpet er også finale i Bø-cupen 2024. Arrangørens nettside finner du her, påmelding her og tilleggsregler her. En til enhver tid oppdatert startliste finner du her (eksterne lenker).

Det er blitt jobbet helt fantastisk etter at banen ble skylt bort i uværet tidligere i høst, det er lagt ned en enorm dugnadsinnsats og et spleiselag fra hele bilcross-Norge for å få til dette løpet på Rallebanendet var ikke snakk om å avlyse løpet.

Det skal kjøres fem omganger og masse finaler over to dager, med første start klokka 09.00 begge dager både lørdag 28. og søndag 29. september 2024.

Mimre? Se bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

Mimre mer? Se bilder fra 2. runde i Bilcross.no-cup 2024.

Sjekk stillingen i Bilcross.no-cup før finaleløpet.

,