Alt klart for NMKs Landsfinale i bilcross 2024: – Vi har gjort alt vi kan for å lage en verdig Landsfinale

NMKs LANDSFINALE I BILCROSS: På Grenland motorsportsenter lørdag 17. august 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er lagt ned en helt enorm innsats for å ta i mot bilcross-folket til Grenland motorsportsenter til helga – en omdiskutert Landsfinale på en omdiskutert bane. Men arrangøren kan med hånden på hjertet love at alt er gjort for å lage en festfinale.

Mimre? Se fjorårets NMKs Landsfinale i bilcross:

Det startet i 1986 med NMKs Landsfinale, på den legendariske Lyngåsbanen i Lier. Også i 1987 gikk løpet her, før Norsk Motorklubb klokelig nok bestemte at Landsfinalen skulle gå på rundgang i Norges land.

Første Landsfinale-arrangør etter NMK Drammen på Lyngåsbanen ble NMK Melhus på Bollandsmoen i 1988. Siden den gang har meningene vært mange om Landsfinale-tildelinger, så også i år.

Fortsatt mulig å melde seg på

TOPP ANLEGG: Grenland motorsportsenter er ett av landets nyeste, der første løp var et bilcrossløp høsten 2010. Det er også et av landets flotteste, både på og utenfor banen. Slik ser banen ut før Landsfinalen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpsleder Trude Marthinsen skulle ønske seg flere på startlistene til årets Landsfinale på Grenland motorsportsenter, som i skrivende stund teller 77 deltakere. Startliste finner du her, og påmelding finner du her (eksterne lenker).

Påmeldingsfristen er innen midnatt tirsdag 13. august 2024, og det gjelder alle som har kvalifisert seg gjennom sesongen. Det er allerede 400 påmeldt til bankett.

Vi prater med Trude Marthinsen, tittelforsvarer Petter Leirhol og Landsfinale-veteran Kjell Morten Snøan i Bilcrosspraten – Landsfinale spesial 2024, se den her:

Negativ omtale gjør bare vondt verre

Sistnevnte skrev et innlegg i Bilcross.no sin Facebook-gruppe sist helg – som helt tydelig traff en nerve. I skrivende stund er det 500 reaksjoner på det Kjell Morten skriver, som er en forsvarstale av årets Landsfinale-arrangør.

Som han opplever at har fått mye negativ omtale for sin bane i sosiale medier. Så mye negativt rundt en Landsfinale har han aldri opplevd før, forteller Kjell Morten.

Han frykter at all negativ omtale gjør at mange velger å ikke kjøre årets Landsfinale, – vanvittig trist, spør du meg, skriver han.

Bilcrossbanen er blitt mer bilcross

KAN BLI HISTORISK: Ingen har vunnet NMKs Landsfinale i bilcross tre ganger på rad. Tobias Spangen var den første til å vinne Juniorlandsfinalen tre år på rad tidligere i august. Nå har Petter Leirhol sjansen i åpen klasse, her etter seieren på Smådøl for to år siden – en seier han gjentok i Vikedal i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpsleder Trude Marthinsen forteller at NMK Grenland har gjort alt i sin makt for å lage en verdig Landsfinale. Rent praktisk starter moroa allerede fredag med frivillig trening 2 x 2 runder fra klokka 19.00.

Lørdag 17. august 2024 går første start klokka 08.00, og det skal kjøres tre omganger før finaler – fem i antallet, der vinneren rykker opp til neste finale og vinneren av A-finalen er landets beste bilcrosser.

Det er laget en ny sløyfe for å gjøre bilcrossbanen til mer bilcross, det kan du lese mer om her.

– Vi fokuserer mer på bredden

PUBLIKUMSFAVORITT: Grenland-banen er oversiktlig for publikum, som ventes i tusentall til helgas Landsfinale i bilcross. I Grenland-området er billøp godt besøkt, her er det stor bilinteresse. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Og det er lovet store pengepremier, ikke bare til de beste, men med mange flere kriterier enn som så. – Vi fokuserer mer på bredden, forteller løpsleder Trude Marthinsen om Markedsligaens sponsormidler.

For alle som vil følge med på løpet finnes offisiell oppslagstavle på Sportity med passord LF24. Løpet sendes også på Direktesport. All info finner du på løpets nettside (ekstern lenke).

Bilcross.no vil dekke løpet, så følg med for mye moro her og ikke minst på snap: bilcrossno.

Mimre? Se fjorårets NMKs Landsfinale i bilcross:

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,