Også her er det stappfulle startlister – pluss et nytt alternativspor: – Det er bare å glede seg, det gjør vi

NY TRASE: Her tar det nye alternativsporet form, første løp med dette blir Sølvcrossen 2024 som går helga 21. og 22. september 2024. Foto: Privat/fra snap: bilcrossno.

NMK Kongsberg er landets eldste bilcross-arrangør, og selv om de kan skilte med en stolt historie ser klubben stadig fremover og utbedrer stadig bilcrossbanen på Basserudåsen. Før årets Sølvcross står et nytt alternativspor og en medfølgende ny flaggpost klar.

Sjekk også Bilcrosspraten – sommer spesial 2024:

Sølvcrossen 2024 kjøres helga 21. og 22. september, og NMK Kongsberg har stått på siden sesongåpningen i april som også var 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

Allerede da ble planene presentert for nytt alternativspor, og de ble godt tatt i mot. Siden har dugnadsjobben gått jevnt og trutt, Bilcross.no har oppdatert fremgangen på snap: bilcrossno.

Bedre, tryggere og mer spennende

ALLTID SPENNENDE: Det er alltid en heftig kamp om plasseringene på Kongsberg, og kanskje gjør det nye alternativsporet det om mulig enda mer spennende – den nye plasseringen er langt nærmere publikum. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I høst skal planen settes ut i livet, i det første løpet med den nye traseen. Det nye alternativsporet går inn i en lengre yttersving av svingen på indre bane, og dermed er en kinkig inngang til det gamle alternativsporet historie.

Vi spår at dette blir en bedre, tryggere og mer spennende løsning enn tidligere. – Det er bare å glede seg, det gjør vi, sier Linn Kristin Sundet i NMK Kongsberg.

NMK Kongsberg hadde kjapt fulle startlister til Vårløpet, og så også nå til Høstløpet – eller Sølvcrossen, som dette løpet har hatt navnet helt siden 1980-tallet.

Løpsnavnet spiller på gruvebyen Kongsberg og sølvgruvene her. Men det gjeveste her, som i alle andre løp, er å ta gull.

Tettere på publikum

Sølvcross-seier er en av sesongens gjeveste prestasjoner – og det skal kjempes gjennom to dager med heftig bilcross. Tittelforsvarer Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) står allerede på startlisten.

Den teller i skrivende stund 180 navn, som også er taket på antall påmeldte. Ventelisten som nylig er opprettet teller allerede 10 navn. Her kan du melde deg på ventelisten (ekstern lenke).

Også Marthe Brekke (NMK Kongsberg) står påmeldt på ordinær startliste, hun sørget for hjemmeseier i dameklassen i fjor, klar som tittelforsvarer før et nytt oppgjør av Sølvcrossen på hjemmebane.

Det blir superspennende – og kanskje ekstra spennende siden det nye alternativsporet vil servere kampen enda tettere på publikum, som med den nye plasseringen får det midt i glaninga.

Laban-show fra speakertårnet

KJØRTE I FJOR – SKAL SNAKKE I ÅR: Laban-podden var representert ute på banen i fjor, her med Kjetil Tovsrud foran Einar Bakkeli. I årets oppgjør skal de lose publikum gjennom stevnet fra speakertårnet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vil du melde deg på og stå på venteliste – vi så i Vårløpet at alle kom med til slutt, så det er bare å melde sin interesse og håpe på plass – så finner du påmelding, startlister, venteliste og tilleggsregler her (eksterne lenker).

Løpet vil bli kjørt med Labanpodden-show fra speakertårnet og en tredje intervjuer ved depotinnkjøring.

Det blir kjørt fem omganger, men fire ved over 150 startende. Pluss en hel haug med finaler.

Bilcross hele høsthelga lang

Første start vil gå klokka 09.00 begge dager, både lørdag 21. og søndag 22. september 2024. Sportity-passord for Sølvcrossen 2024 er nmkkbg2024, det er offisiell oppslagstavle.

Vil du mimre tilbake til fjorårets Sølvcross, kan du se Bilcross.no-bildene her, og film fra løpet her. Bilcross.no kommer til å dekke løpet, selvsagt – tips gjerne om spennende planer for løpet på bilcross.no@gmail.com.

Oppdateringer før, under og etter løp får du på Bilcross.no-snappen: bilcrossno.

ALLEREDE PÅMELDT: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) er tittelforsvarer i Sølvcrossen, etter seieren i fjor som dette bildet er fra. Han er allerede påmeldt og kom seg med på ordinær startliste med startnummer 53 i årets Sølvcross på Kongsberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mimre? Se fjorårets Sølvcross:

Se 1. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Sjekk også Bilcrosspraten – bilcross som medisin:

Se Bilcross.no-bildene fra Sølvcrossen 2023.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.