Ove Stuveseth kåret til «Motorsportens fremsnakker»

Han har vært speaker siden 1990-tallet – på godt over 300 løp på rundt 30 sesonger.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Ove Stuveseth (68) – en legende bak mikrofonen. Alle som har vært på bilcross de siste cirka 30 årene kjenner denne stødige stemmen. Han har full kontroll og han vet hva han prater om. Vet han det ikke, så sjekker han opp.

En kjent og kjær stemme, som har prata på godt over 300 løp gjennom cirka 30 sesonger, fra banen lengst sør i landet, til banen lengst nord.

Ble overrasket selv på scenen

AKTIV KAR: Også i år har det blitt en del billøp bak mikrofonen for Ove Stuveseth (68). Her i prat med Bilcross.no under et tidligere bilcrossløp. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Under premiegallaen på NMKs Sportsmøte i kveld, lørdag 26. oktober 2024, hadde Ove oppgaver på scenen. Men så ble han overrumplet da han selv ble hovedpersonen, som mottaker av prisen «Motorsportens fremsnakker».

Helt uvitende om innslaget, og helt uvitende også om prisen som er helt nyetablert. Utmerkelsen skal inspirere til å snakke frem frivilligheten og alle som bidrar positivt til motorsporten.

Og den kunne ikke gått til noen bedre kandidat, enn denne karen, første gangen den deles ut. Ikke bare bilcross, men også flere andre grener, har Ove vært speaker på.

Det Ove ikke vet, er vel ikke verd å vite

– Vi vil hedre en spesiell person som mange har et forhold til. Personen er ekstremt kunnskapsrik og kjenner de fleste. Det denne personen ikke vet om grenene bilcross og rallycross er vel ikke så mye verd å vite, heter det i begrunnelsen for utmerkelsen.

Videre understrekes det blant annet at han skaper god stemning på bilsportarrangement, før navnet blir avslørt til stor applaus:

– Vi vil tildele prisen «Motorsportens fremsnakker» til vår kjære Ove Stuveseth!

Bilcrossprat med lyden av bilcross

I fjor sensommer tok Stian Ormestad bak Bilcross.no en Bilcrossprat med speaker-legenden Ove Stuveseth – les mer om det her. Han er et levende bilcross-leksikon, og det han ikke husker, det har han på papir eller på PC så det kan sjekkes opp.

Ove Stuveseth har gjort mye for bilcrossens renommé etter å ha stått i speakertårnet så å si halve livet sitt. Men det startet helt tilfeldig, en gang for lenge siden.

Hør om det i Bilcrosspraten i toppen av denne saken.

SIRLIGE NOTATER: – Det er bare jeg som skjønner noe av disse kråketegnene mine, sier Ove og ler mens han blar i gamle bilcross-papirer. – Og Kari (kona, red anm) har satt opp noen systemer på dataen, som jeg klarer å knote meg til å bruke. Så det funker!, forteller Ove Stuveseth – legenden bak mikrofonen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten med Ove Stuveseth – lyden av bilcross.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Se film fra bilcrossløp.

, ,