Dette er datoene for NMKs Landsfinaler i 2025

LANDSFINALE-ARENA: NMKs Landsfinale for damer 2025 skal kjøres her på Krabyskogen motorbane. Bildet er fra årets Krabycross på samme arena, flere bilder fra løpet finner du på Bilcross.no sin Facebook-side. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det skal kjøres fire Landsfinaler i 2025-sesongen, akkurat som det er blitt gjort siden 2018. Datoene er nå klare for 2025-sesongens mest prestisjefylte bilcrossløp for damer, veteraner, juniorer og åpen klasse.

Se årets sesongavslutning på neste års Landsfinale-arena:

Sjekk også: Bilcrosspraten: Syden spesial.

Datoene ble presentert på NMKs Sportsmøte denne helga på Gardermoen, der det også ble klart hvor og når kvalifiseringsløp skal kjøres i 2025-sesongen. Det er kvalifisering for åpen- og juniorklasse, mens i dame- og veteranklassene er det ordinær påmelding – med visse krav.

Kvalifiseringssirkuset starter tradisjonen tro i Bergen så tidlig som i april, lørdag 12. april 2025 skal Bergensracet 2025 kjøres med kval for både åpen- og juniorklasse.

Starter tidlig på sesongen

KVALIFISERINGSLØP: Tradisjonen tro er NMK Bergen først ute med kvalifiseringsløp til Landsfinalen, men får følge av flere nye arrangører så tidlig på året i 2025-sesongen. På bildet ser vi Sander Solbakken (NMK Bergen) som var den første til å kvalle da han vant Bergensracet 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nytt av året er at NMK Bergen får følge av flere arrangører som er tidlig på’n – mot normalt: Samme april-helga har NMK Gardermoen, NMK Aremark og NMK Egersund kvalløp på hver sin kant.

Så fortsetter det, som vanlig har vært i mange sesonger, med Konsberg og Fluberg den siste april-helga, før det går slag i slag med kvalløp hele våren og sommeren. Hele listen vil komme på NMK sine nettsider.

Som vanlig er Dame-, Veteran og Juniorlandsfinalene kvalifisering til den avsluttende Landsfinalen i bilcross.

Spår mange store kvalløp

STORT KVALLØP: Mai-løpet på Starmoen har alltid vært stort, men ekstra stort blir det nok i 2025-sesongen. Da teller løpet som kvalifisering til NMKs Landsfinale for både åpen- og juniorklasse. Bildet er fra årets Elverumfestival på samme arena som Steffen Skustad (NMK Elverum) vant, flere bilder fra løpet finner du på Bilcross.no sin Facebook-side. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Aller siste sjans til å kvalle til Juniorlandsfinalen er Goldagsløpet 19. og 20. juli 2025. Aller siste sjans til å kvalle til Landsfinalen åpen er NMK Brønnøy sitt todagersløp 10. og 11. august 2025.

Ofte blir det mest trykk på påmeldingene i regionen der Landsfinalene holdes, og vi spår følgende store kvalløp i 2025-sesongen: NMK Elverums Mai-løp har alltid vært stort, så også i 2025-sesongen. Løpet teller som kval til både Juniorlandsfinale på samme bane og Landsfinalen hos naboklubben NMK Hamar.

NMK Hamar kjører på sin side kvalifiseringsløp til Juniorlandsfinalen hos NMK Elverum søndag 25. mai 2025, det er sesongstart med Vårløp på årets Landsfinale-arena for seniorene. Mange gode grunner til at det blir fulle startlister også her.

Landsfinale-arrangør-debutant

LANDSFINALE-ARENA: NMKs Landsfinale for damer 2025 skal kjøres her på Krabyskogen motorbane. På bildet ser vi Danelle K. Nilsen (NMK Hamar) vinne årets Krabycross på samme bane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så til datoene for 2025-Landsfinalene, og det er tradisjonen tro damene først: NMKs Landsfinale for damer 2025 skal kjøres på Krabyskogen motorsenter, NMK Krabyskogen, lørdag 14. juni 2025.

NMK Krabyskogen har aldri arrangert en Landsfinale før, men NMK Ringsaker arrangerte Landsfinale i bilcross på samme arena tilbake i 2005.

Denne Landsfinalen kan du se video av her.

Full rulle på Ralle for gamlingene

LANDSFINALE-ARENA: NMKs Landsfinale for veteran 2025 skal kjøres her på Rallebanen. Bildet er fra årets cupfinale for Bilcross.no-cup på samme arena, flere bilder fra løpet finner du på Bilcross.no sin Facebook-side. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så er det gamlingene sin tur: NMKs Landsfinale for veteran 2025 på Rallebanen, NMK Bø, skal kjøres lørdag 28. juni 2025. 

Denne Landsfinale-arrangøren har med bravur huset en Landsfinale tidligere, NMKs Landsfinale for damer i 2018.

Her kan du mimre tilbake til da Damelandsfinalen gikk på Rallebanen.

Landsfinale-arrangør-veteran tar i mot juniorene

LANDSFINALE-ARENA: NMKs Landsfinale for junior 2025 skal kjøres her på Starmoen motorbane. Bildet er fra årets Elverumfestival på samme arena, flere bilder fra løpet finner du på Bilcross.no sin Facebook-side. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så skal juniorene slåss om å bli landets beste bilcrossjunior, det skjer på Starmoen, NMK Elverum, lørdag 2. august 2025. Dette går altså tilbake til å være et endagsløp, etter å ha blitt kjørt over to dager i 2024-versjonen.

NMK Elverum har en lang og stolt Landsfinale-historie. Den aller første Landsfinalen arrangert her var på 1990-tallet, før den kom tilbake i 2016. Klubben arrangerte også den aller første Damelandsfinalen i 2011 og den aller første Veteranlandsfinalen i 2018.

Når det gjelder Juniorlandsfinale har NMK Elverum også arrangert det tidligere, tilbake i 2008. Dette blir den sjette (!) NMKs Landsfinale av ett eller annet slag som kjøres på Starmoen motorbane.

Avslutter Landsfinale-sirkuset på Vendkvern

LANDSFINALE-ARENA: NMKs Landsfinale 2025 skal kjøres her på Vendkvern motorbane. Bildet er fra årets sesongavslutning med Neglespretten på samme arena, flere bilder fra løpet finner du på Bilcross.no sin Facebook-side. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så skal landets beste bilcrosser kåres på Vendkvern motorbane, NMK Hamar, med NMKs Landsfinale for bilcross senior helga 15. og 16. august 2025. Dette er for første gang en senior-Landsfinale over fire omganger og to dager, fredag og lørdag.

NMK Hamar har arrangert en Landsfinale tidligere, det var NMKs Landsfinale for junior tilbake i 2017.

Her kan du mimre tilbake til den Juniorlandsfinalen med bilder og Bilcross.no-reportasje.

Flere store kvalløp i 2025-sesongen

SPÅR STOR INTERESSE: Det kan være lurt å være tidlig ute med påmeldingen til flere kvalifiseringsløp i 2025-sesongen, som for eksempel her på Rallebanen den siste helga i mai. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Både NMK Bø og NMK Krabyskogen skal kjøre kvalløp før hvert sitt Landsfinale-arrangement, vi spår stor interesse også for disse kvalifiseringsløpene. Mange vil nok teste ut banene – og kanskje få seg en billett til Landsfinale på kjøpet.

Dette skjer den samme mai-helga, dato for kvalifiseringsløpet på Rallebanen er helga 24. og 25. mai 2025 og dato for kvalfiseringsløpet på Kraby er lørdag 24. mai 2025.

Av storløp som har fått kval-status i 2025-sesongen kan vi nevne Fra Namdal til Hell, Sankthanscrossen, Roppecrossen, Smådølfestivalen og nevnte Goldagsløpet.

STORLØP MED KVALIFISERINGSLØP-STATUS: NMK fortsetter å gi kval-status til allerede store og etablerte sommerløp, som for eksempel Goldagsløpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

LANDSFINALE-ARRANGØR-VETERAN: NMK Elverum arrangerer sin sjette (!) Landsfinale på Starmoen motorbane i 2025-sesongen. Klubben har vært en pioner-klubb opp gjennom Landsfinale-historien, de arrangerte både den første Damelandsfinalen og den første Veteranlandsfinalen i sin tid. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

LANDSFINALE-DEBUTANT: Den eneste Landsfinale-arrangørklubben i 2025 som ikke har hatt en Landsfinale tidligere, er NMK Krabyskogen. Men NMK Ringsaker arrangerte Landsfinalen i bilcross på samme arena 20 år tidligere, i 2005-sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

KVALIFISERINGSLØP I 2025-SESONGEN: Dette er listen over alle kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse i den kommende sesongen, slik den ble presentert på NMKs Sportsmøte i dag lørdag 26. oktober 2024. Foto fra salen.

Les mer om Vendkvern: Ny asfalt og enda snillere på bilene.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Vendkvern motorbane feirer 40 år med bilcross i år:

, , , ,