Festfinale etter en fantastisk jubileumssesong på Vendkvern: 188 klare for Neglespretten 2024

BILCROSS PÅ VENDKVERN: Tre løp har inngått i årets Ifor Williams-cup som skal avsluttes med Neglespretten til helga. Her leder Helene Nakkerud (NMK Hamar) et heat i juniorklassen i årets Sommerløp på Vendkvern. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I hele år har NMK Hamar feiret at det er 40 år siden Vendkvern-banen ble tatt i bruk, og den store sesong-finalen er til helga med Neglespretten 2024. Til neste år kommer NMKs Landsfinale i bilcross til samme arena.

40 år med bilcross på Vendkvern – se og hør mer om historien:

Sjekk også: «Nye» Vendkvern – en snillere bane for bilene.

Allerede i vinter tyvstartet vi sesongen med å starte feiringen av Vendkvern-banen, der det er blitt kjørt bilcrossløp i 40 år i år. Så fortsatte feiringen med Vårløp i mai, Sommerløp i juni, og nå avrundes jubileumssesongen med Neglespretten den første helga i oktober, lørdag 5. og søndag 6. oktober 2024.

Alle tre løpene teller i Ifor Williams-cup, der alt skal avgjøres med cup-finale til helga. For første gang er Neglespretten et todagersløp. Hele 188 påmeldte står på startlistene i skrivende stund, i tillegg er står 42 navn på venteliste.

Ingenting avgjort før Ifor Williams-cup-finale

I Ifor Williams-cup 2024 er det jevnt i samtlige klasser før finaleløpet til helga: I juniorklassen leder fjorårsvinneren i år igjen, Jonas Taraldsen Kvernmo (NMK Melhus). Men ikke med mer enn to poeng ned til Robin Hermansen (NMK Hamr) på andreplass og fire poeng ned til Lars Rivenes (NMK Elverum) på tredjeplass.

Også videre nedover junior-lista er det tett, seier gir hele 25 poeng og deltakelse i samtlige tre løp gir også bonuspoeng – så her er ingenting avgjort.

I dameklassen leder også fjorårsvinneren i år igjen, og det med grei margin etter to strake seiere av to mulige så langt i cupen: Isabell Bye (NMK Hamar) leder med 13 poeng ned til argeste konkurrent både i fjor og nå i år, Juni Mostue (NMK Hamar).

Videre nedover lista er det tett som hagl, med Signe Lilleåsen (KNA Solør) på tredjeplass bare ett par poeng foran klubbvenninne Therese Høgberg (KNA Solør) på fjerdeplass.

Tre stykker deler på andreplassen

BANEN BLIR TIL: Svein Erik Storsveen går foran, og Bjørn Andersen styrer bulldoseren bak ham. Slik tok banen form, og slik er den for det meste fortsatt, den dag i dag. Se og hør mer om dette i videoen på toppen av denne saken. Foto: Stian Ormestad, privat, NMK Hamar, Bilcross.no.

I åpen klasse leder Dennis Mørkhagen (NMK Elverum) cupen etter to andreplasser så langt – det holder til en ganske så grei ledelse med hele 12 poeng ned til en trio som deler andreplassen med like mange poeng hele gjengen:

Erling Rolstad (NMK Nord Gudbrandsdal), Christer Fjeldberg (KNA Solør) og Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) har 50 poeng alle sammen.

Hele stillingen i alle tre bilcrossklassene det kjøres Ifor Williams-cup i finner du her på NMK Hamar sin nettside (ekstern lenke).

Det ligger totalt 30.000 kroner i premiepotten i årets Ifor Williams-cup. Reglementet for cupen finner du her (ekstern lenke).

Fire omganger og finaler

FESTFINALE FOR EN JUBILEUMSSESONG: I år har NMK Hamar feiret 40 år med bilcross på Vendkvern, til neste år kommer NMKs Landsfinale til arenaen. Ole Kristian Aasvestad har brukt noen timer i år på å arkivere historien til banen sammen med Bilcross.no. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Første start går klokka 08.30 lørdag og 09.30 søndag. Det skal kjøres fire omganger og mange finaler. Her finner du startlistene for Neglespretten 2024, her finner du tilleggsregler, og her finner du NMK Hamar sin nettside (alle eksterne lenker). 

Her kan du lese mer om Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet, og her kan du lese mer om Neglespretten i Bilcross.no-arkivet.

Offisiell oppslagstavle for løpet er på Sportity med passord BCNMKHAMAR. Bilcross.no planlegger å dekke løpet, oppdatering før, under og etter løp skjer på snap: bilcrossno.

Her finner du bildene fra årets Vårløp på Vendkvern, og her finner du bildene fra Sommerløpet på Vendkvern. Vil du mimre tilbake til forrige Neglesprett, så finner du bildene fra Neglespretten 2023 her, og film fra løpet (og cupen) her:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.