Bilcross.no-cup 2024 er avgjort – sjekk sluttstillingen

SEIERSKLEM: Henriette Davidsen (NMK Sandefjord) vant cupen sammenlagt, Kariann Mobæk (NMK Bø) vant cup-finalen og endte på sjetteplass sammenlagt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nærmere 200 bilcrossere har vært med på Bilcross.no-cup 2024 og vinnerne er nå kåret: Olsen Gjersøe, Leikvold, Davidsen og Storli – hele sammenlagt-resultatlistene finner du her.

Mimre? Se 1. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Mimre mer? Se 2. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Film fra 3. runde og cup-finale i Bilcross.no-cup 2024 kommer!

Resultatlistene for Bilcross.no-cup 2024 sammenlagt finner du her.

Se Bilcross.no-bildene fra 3. runde og Bilcross.no-cup-finale 2024.

De seks beste i alle fire bilcrossklassene åpen, damer, junior og veteran får pengepremier – totalt er det 60.000 kroner i premiepotten i Bilcross.no-cup 2024.

Cup-åpning var på Kongsberg i april, så fortsatte cupen på Gardermoen i juni, og cup-finale var på Rallebanen den siste helga i september 2024.

Vant cup-åpningen på Kongsberg – og vant også til slutt

LEDET FRA START: Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg) vant åpningsløpet og har kjørt A-finale i samtlige cup-løp, det holdt til en suveren sammenlagtseier til slutt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse vant Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg) allerede cup-åpningen på Kongsberg, og har siden kjørt A-finale i resten av cup-løpene, så også i cup-finalen på Rallebanen.

Da var det egentlig avgjort, hvert fall når argeste konkurrent Sander Tobiassen (NMK Hønefoss) ble stående igjen i en jordvoll i A-finalen. Dermed ble det seier sammenlagt til Olsen Gjersøe foran Tobiassen og med Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) på tredjeplass.

Videre på topp-seks med pengepremier: Kjetil Listul Abrahamsen (NMK Bø), Bjørn Erik Davidsen og Sigbjørn Haugland (NMK Bø) som vant siste løpet i cupen.

Hele resultatlistene for Bilcross.no-cup 2024 sammenlagt finner du her.

Argeste konkurrent vinner B-finalen, men så er det slutt

I juniorklassen var det egentlig avgjort før finalene i cup-finalen på Ralle: Andre Leikvold (NMK Gol) kunne ikke miste seieren, så lenge han var i A-finale. Argeste konkurrent Helene Nakkerud (NMK Drammen) kjørte som en gud i B-finalen og kjørte seg opp til A.

Når også Nakkerud sin Opel Tigra takker for seg etter B-finale-seieren, er det ingen tvil: Det blir Leikvold foran Nakkerud, og med Tobias Spangen (NMK Hamar) på tredje.

Videre på topp-seks med pengepremier: Timian Trevland Hansen (NMK Tønsberg), Chris Andre Hotvedt (NMK Larvik) og Magnus Hansen Øverland (NMK Hamar).

Hele resultatlistene for Bilcross.no-cup 2024 sammenlagt finner du her.

Bilcrossjentene gjør det superspennende – igjen

SEIERSGLIS: Sjelden har vi sett større gledesscener over å ha vunnet en B-finale. Med den viktige finale-seieren var Henriette Davidsen (NMK Sandefjord) fortsatt med i kampen om sammenlagt-seier i Bilcross.no-cup – og med andreplass i A-finalen sikret hun seieren. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I dameklassen var det spenning helt til siste målgang. At cup er cup, det viste seg til det fulle i denne klassen – bilcrossjentene vet å gjør det spennende: Ingen av topp-tre før cup-finalen var i A-finale.

Hele tet-trioen med Kine Brekke (NMK Kongsberg), Henriette Davidsen (NMK Sandefjord) og Kaisa Hansen (NMK Hønefoss) kom sammen i B-finale, så cupen kunne bli avgjort der – det ble vinn eller forsvinn i B-finalen, også i cup-sammenheng.

Kaisa Hansen forsvant, Kine Brekke kom inn på tredjeplass, og Henriette Davidsen vant – og måtte få en pallplass i A-finalen for å ta igjen forspranget til Kine Brekke i sammendraget før cup-finalen. Fasit ble at det klarte Davidsen, men andreplass i cup-finalen.

Dermed ble det Henriette Davidsen foran Kine Brekke og Kaisa Hansen på pallen sammenlagt i dameklassen, videre på topp-seks med pengepremier: Gunn Birgit Stegarud (NMK Tinn), Lise Maria Brekke (NMK Kongsberg) og Karianne Mobekk (NMK Bø), vinneren av finaleløpet.

Hele resultatlistene for Bilcross.no-cup 2024 sammenlagt finner du her.

Aller mest dramatikk i veteranklassen

VETERAN-VERSTINGENE: Karl Inge Storli (NMK Bø) gikk til topps sammenlagt i veteranklassen, og får en klapp på skuldra fra veteranen som lå i ledelse etter to strake seiere før cup-finalen Terje Martinsen (NMK Kongsberg). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I veteranklassen var det kanskje størst spenning til cup-finalen, for Rallebanen er også arena for NMKs Landsfinale for veteran neste sesong. Suverene Terje Martinsen (NMK Kongsberg) gjorde det også superspennende i cupen, siden han hadde store problemer med bilen.

Det ble stopp i B-finalen, etter en skikkelig smell bortover startlangsiden som endte i rull og tull. Dermed røyk også cupen sammenlagt, tross to strake seiere på rad før cup-finalen.

Karl Inge Storli (NMK Bø) tok over plassen øverst på resultatlisten, med andreplass i A-finalen. Martinsen tok andreplassen sammenlagt, foran Petter Olsen (NMK Kongsberg) på tredje.

Videre på topp-seks med pengepremier: Morten Brekke (NMK Kongsberg), Åge Olsen (NMK Sandefjord) og Terje Hoff (NMK Gardermoen).

Hele resultatlistene for Bilcross.no-cup 2024 sammenlagt finner du her.

LEIKVOLD TIL TOPPS: Andre Leikvold (NMK Gol) vinner Bilcross.no-cupen sammenlagt. Videre ser vi Helene Nakkerud (NMK Drammen) og Chris Andre Hotvedt (NMK Larvik). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra 3. runde og Bilcross.no-cup-finale 2024.

Mimre? Se bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

Mimre? Se bilder fra 2. runde i Bilcross.no-cup 2024.

,