Mange revansjesugne klare for Sølvcrossen 2024

ANDREPLASS I FJOR: Maren Linnås Fulsås (NMK Nore Uvdal) har bare ett trinn å klatre opp på pallen fra i fjor, så er seieren hennes. I fjor var hun også eneste med full pott etter innledende omganger. Den raske juniorjenta er klar for et nytt oppgjør i Sølvcrossen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sølvcrossen 2024 blir denne helgas bilcross-høydepunkt, med mange sterke kandidater til totalseier til slutt i samtlige klasser.

Sjekk også: Bilcrossprat – Bilcross på bilcrossbudsjett.

Årets Sølvcross kjøres helga 21. og 22. september 2024, og det ble kjapt fulle startlister. Som vanlig er denne sesongen har det blitt noen avbud, så det er noen plasser ledig i skrivende stund. Taket er 180 deltakere.

Startlistene bærer bud om hard kamp i alle klasser, og et ekstra spenningsmoment for samtlige startende er det nye alternativsporet på bilcrossbanen på Kongsberg.

Storløp med røtter helt tilbake til 1980-tallet

Sølvcrossen er blitt kjørt siden 1980-tallet, og det er har vært mange legendariske oppgjør på Kongsberg motorsenter. Dette er et av de mest tradisjonsrike bilcrossløpene vi har her til lands.

2024-årgangen blir neppe noe mindre heftig, med sterke navn til start i alle klasser. Vi finner ingen tittelforsvarere fra fjorårets Sølvcross på startlistene, bortsett fra i dameklassen: Marthe Brekke (NMK Kongsberg) er klar til å forsvare tittelen.

Mange A-finalister som nesten fikk det til, men ikke helt, i fjor, er påmeldt. Mye mulig blir dette revansjenes Sølvcross.

Superrask og revansjesugen juniorjente

Blant dem Maren Linnås Fulsås (NMK Nore Uvdal), som var eneste i fjorårets Sølvcross med full pott før finaler – fem strake heatseiere. A-finalen endte med en andreplass på den superraske juniorjenta.

Det betyr ett eneste trinn opp på pallen fra i fjor, så er Sølvcross-seieren hennes i år. – Haha, nei – ikke så sikker på det, sier Maren selv før årets oppgjør. Hun prøver å senke forventningspresset:

Maren stiller med en helt uprøvd Opel Astra, og hun har heller ikke prøvd banen med det nye alternativsporet, forteller hun til Bilcross.no.

Første start klokka 09.00 begge dager

TODAGERSLØP: Sølvcrossen er hver sesong et av de siste store todagersløpene her til lands. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Du finner startlister her, tilleggsregler her, og vil du slenge deg med i siste liten finner du påmelding enn så lenge her (alle eksterne lenker). Første start går klokka 09.00 begge dager.

Bilcross.no dekker løpet, det vil komme bilder og film fra løpet her – og du kan få oppdateringer før, under og etter løp på snap: bilcrossno.

Offisiell oppslagstavle for løpet finner du på Sportity med passord Nmkkbg2024.

Flere bilcrossløp denne helga

Det kjøres også løp i Vikedal lørdag 21. september 2024, dette er finale i Vikedal-cup 2024. Her er det 50 påmeldt i skrivende stund.

Det er også klubbløp for NMK Brønnøy lørdag og NMK Kvinesdal søndag, denne bilcross-helga.

Bilsporthelga på Wallenberg arena, NMK Orkla, som skulle vært kjørt denne helga, er avlyst.

Mimre? Se fjorårets Sølvcross her:

Mimre mer? Se Bilcross.no-bildene fra fjorårets Sølvcross.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!