519 påmeldte er klare for bilcross-moro denne helga

HØSTLØP PÅ RAABAKKEN MOTORSTADION: NMK Namdal har passert 60 påmeldte til sitt Høstløp 2024. Dette er samme arena som første dag av storløpet Namdal til Hell kjøres, som bildet er fra. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK mesterskap nord-finale, høstløp både i Midt-Norge, på Vestlandet, og Finnskogfestival – pluss tre klubbløp. Muligens blir dette årets største bilcrosshelg av dem alle, med tanke på antall deltakere totalt, over så å si hele vårt langstrakte bilcross-land.

Sjekk også: Bilcrossprat – Bilcross på bilcrossbudsjett.

Sesongen startet trått, med noen hederlige unntak. Nå strømmer påmeldingene inn til høstløp, over hele landet. Denne helga står det 519 navn på startlistene til løp over så å si hele det langstrakte landet vårt.

Det skal kjøres tre klubbløp – eller egentlig fire, to Høstløp, NMK mesterskap nord-finale, og en festival: Finnskogfestivalen 2024 – som er det klart største løpet denne helga med hele 214 påmeldte i skrivende stund.

NMK-mesteren i nord skal kåres i Tromsø

FINNSKOGFESTIVALEN: Denne helgas største bilcrossløp er Finnskogfestivalen 2024 på Finnskogbanen. Bildet er fra forberedelsene til NMKs Landsfinale for damer på samme arena tidligere denne sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK mesterskap nord er nordlendingenes Landsfinale, der alle deltakerne er kvalifisert i løpet av sesongen til å kjøre dette finaleløpet lørdag 7. september 2024 på Ramfjordmoen motorbane.

Nest etter topp-seks i årets Landsfinaler i bilcross, er dette den andre muligheten til å kvalifisere seg til neste års Landsfinaler – løpet gjelder også som kvalifisering til Landsfinale for junior- og åpen klasse i 2025-sesongen.

Det er i skrivende stund 38 påmeldt totalt til løpet, der første start går klokka 10.00, og det skal kjøres tre innledende omganger og finaler. Sportity-passord er Tromso2024.

En kuriositet er at det i nord kjøres med to runner-up i finalene, altså både vinner og andreplass i en finale rykker opp til den neste finalen.

200 klare for premiebankett lørdag kveld

STRØKENT: Ramfjordmoen motorstadion ligger klar for finale-weekend med finaleløp og bankett lørdag 7. september 2024. Det ligger mange dugnadstimer bak. Foto: Mia Johnsen, NMK Tromsø.

– Det er 10 år siden sist NMK Tromsø arrangerte finalen, da var det også første gang damene fikk delta i egen klasse, forteller Mia Johnsen på vegne av NMK Tromsø til Bilcross.no. 

Av de som ble NMK-mester i fjor, er det Mats Mortensen som stiller til start denne helga. Han kjører på hjemmebane og vant også mesterskapet tilbake i 2014, da NMK Tromsø arrangerte finalen sist.

Løpet avsluttes med en premiebankett lørdag kveld, der det serveres middag og dessert. Det blir premieutdeling og mesterskapet skal feires. Her nærmer det seg 200 deltakere.

– Det ligger ekstremt mange dugnadstimer bak dette arrangementet, og det finnes mange som fortjener en stor takk, understreker Mia i prat med Bilcross.no.

Nordlandscupen nærmer seg finaleløp

Høstløpet på Raabakken motorstadion 2024, NMK Namdal, har i skrivende stund 63 påmeldte. Dette løpet teller også som 7. runde i Nordlandscupen 2024.

Første start går klokka 11.00 og det skal kjøres tre omganger før finaler lørdag 7. september 2024. Dette på arenaen kjent fra første dag av storløpet Namdal til Hell.

Finalen i Nordlandscup 2024 går til neste helg, lørdag 14. september 2024, hos NMK Grane.

Finale i Vestlandsmesterskapet 2024 på Eikås

HØSTLØP I BERGEN: Det er alltid action når det kjøres bilcross på Eikås, NMK Bergen. Bildet er fra Bergensracet på samme arena tidligere i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Høstløpet på Eikås 2024, NMK Bergen, trekker 53 deltakere ifølge startlistene i skrivende stund. Dette løpet teller som finale i årets Vestlandsmesterskap og i NMK Bergen-mesterskapet.

Det skal kjøres fire omganger før finaler i løpet av lørdagen, med første start for dagen klokka 10.00 lørdag 7. september 2024.

NMK Bergen bruker Sportity-appen til offisiell oppslagstavle, passord er nmkbergen24.

Klubbløp med 151 påmeldt totalt

Klubbløpet til NMK Gol samler 59 NMK Gol-medlemmer til kamp på Fuglehaugen. NMK Støren har 28 medlemmer påmeldt til klubbløp på Ulvstuhaugan.

Det største klubbløpet er NMK Nord-Gudbrandsdal sitt med 64 påmeldte, men der er også NMK Molde-medlemmer blitt invitert med på moroa.

Alle disse tre klubbløpene, der fire klubber skal gjøre opp om klubbmester-tittelen, kjøres lørdag 7. september 2024.

Finnskogfestivalen er klart største løp

FINNSKOGFESTIVALEN: Denne helgas største bilcrossløp er Finnskogfestivalen 2024 på Finnskogbanen. Bildet er fra en tidligere Finnskogfestival. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det største løpet til helga er helt klart Finnskogfestivalen 2024, som i skrivende stund har 214 påmeldte. Dette er også denne helgas eneste todagersløp.

Første start er fremskyndet fra klokka 09.00 til klokka 08.00 begge dager, både lørdag 7. september og søndag 8. september 2024.

Offisiell oppslagstavle for løpet finner du på Sportity med passord Finnskogfestivalen24.

Sjekk det heftige inboardsklippet: – Ler eller griner ‘u?

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Se filmer fra bilcrossløp – her finner du video-arkivet.