Banen står under vann – fare for at startplata raser

STORE VANNMENGDER: Aldri har bilcrossbanen her sett slik ut, se flere bilder nedover i saken og på bilcrossno-snappen. Foto: Sigbjørn Haugland, NMK Bø.

Det er meldt svært mye regn og utstedt farevarsel – nå herjer vannmengdene så voldsomt på denne bilcrossbanen at årets store bilcross-høydepunkt står i fare.

Sjekk også: Bilcrossprat – Bilcross på bilcrossbudsjett.

Det ble advart mot flom, ras og stengte veier i Telemark i dag, 4. september 2024. En vei som definitivt er stengt, er veien ned til Rallebanen. Her har vannet dratt med seg store mengder masser og veibanen er halvert.

Det er Sigbjørn Haugland som sender over bilder på bilcrossno-snappen onsdag formiddag, og det er et vanvittig trist syn han deler med Bilcross.no – bare litt over tre uker før årets største oppgjør skal kjøres her.

Frykter at startplata kan rase ut

UNDER VANN: Speakertårnet som står på stylter står tilsynelatende trygt, ellers står det meste på Rallebanen under vann. Foto: Sigbjørn Haugland, NMK Bø.

Det er terminført finaleløp i både Bø-cupen og Bilcross.no-cupen her helga 28. og 29. september 2024. Håpet er å få banen klar til dette storløpet, men nå er det meste uvisst – så lenge vannmassene bare banker på og ligger over hele baneanlegget.

Verst er det med veien ned fra hovedveien til baneanlegget, som nå er blitt et elveløp for vannet som har funnet veien over startplata – som man er redd for at skal rase ut.

Skadene ellers er det vanskelig å si noe om, siden det meste av baneanlegget ligger under vann.

Planlegger oppbygging igjen allerede nå

– Får ikke gjort noe nå, så må bare bite tenna sammen og håpe på det beste. Det graver seg vann under startplata nå, så det ser ikke bra ut, sier Sigbjørn Haugland på vegne av bane-eier NMK Bø til Bilcross.no.

Frykten er at startplata skal rase ut. Det kan bli vanskelig å få banen klar til årets høydepunkt på Rallebanen den siste helga i september. Men klubben skal gi alt i forsøket:

– Det legges allerede nå planer om å trå til med maskiner, utlegger og full pakke til helga, forteller Sigbjørn til Bilcross.no.

Aldri sett hjemmebanen i denne forfatning før

STENGT VEI: Adkomstveien til banen er ufremkommelig og det går stadig ras i bakken ned til banen. Foto: Sigbjørn Haugland, NMK Bø.

– Vi er mange som har tilgang til utstyr og en god gjeng med ildsjeler så håper vi får dette til, sier Sigbjørn som er på plass på banen onsdag formiddag. Han har aldri sett hjemmebanen – og favorittbanen – i denne forfatning før.

Bilcross.no har også prøvd å få kommentar fra NMK Bø-leder Christian Jensen, uten svar. – Christian er i full fyr med å få samlet folk og utstyr til helgen, så han er nok litt opptatt, forteller Sigbjørn som snakker på vegne av NMK Bø.

Mens vi prater med Sigbjørn, forteller han at bare mer og mer raser av bakken og veien ned til banen, – grøfta der veien en gang var er nå over to meter dyp.

Påmelding åpner som planlagt i kveld

Men rett før vi publiserer denne saken, tikker det inn en melding fra NMK Bø-leder Christian Jensen: – Påmelding åpner som planlagt i kveld onsdag 4. september 2024, vi hiver oss rundt og samler en god gjeng til helga og jobber på spreng for å redde dette!

Påmelding vil du finne på NMK Bø sine nettsider i kveld fra klokka 17.00 onsdag 4. september 2024 (ekstern lenke). – Vi skal IKKE gi oss og avlyse!, skriver en svært bestemt – og ganske så stresset – NMK Bø-leder til Bilcross.no.

– Beklager sent svar, vært ett par telefoner…., sier Christian – fullt forståelig. Nå heier hele bilcross-Norge på dugnadsgjengen i NMK Bø.

I bilcross-miljøet er det umulige mulig

Bilcross.no vil oppdatere angående status for Rallebanen og finaleløpet som er terminført der den siste helga i september 2024. Se også film og bilder fra Rallebanen på bilrossno-snappen.

Så er det bare å håpe på minst mulig skader på baneanlegget – vi vet godt hvilken stå-på-vilje bilcross-dugnadsgjengen har, det umulige har vist seg mang en gang å være mulig.

Også enda en Telemark-klubb melder om problemer med vannmengdene: NMK Grenland avlyser sin store fellestrening i dag, onsdag 4. september 2024.

Se flere bilder av vannets herjinger på Rallebanen:

Alle foto: Sigbjørn Haugland og Malene Haugland Sørlie, NMK Bø / bilcrossno-snappen.

Sjekk det heftige inboardsklippet: – Ler eller griner ‘u?

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Les mer om NMK Bø i Bilcross.no-arkivet.

, ,