Her går det mot en rekordhelg: – Tidenes største her

STILLE FØR STORMEN: Her blir det en fartsfest uten like til helga, med flere deltakere enn det noen gang har vært på Krabyskogen motorbane. Foto: Privat.

– Da vi regner med fullstendig kaos på grunn av antallet, så bestemte vi at vi like godt kunne ha enda mer kaos, så vi tok med de siste junior trening fra ventelista, også.

Les også: – En fantastisk bilcross-høst i vente.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Det meldte NMK Krabyskogen på sine Facebook-sider her tidligere, og det gjelder Krabycrossen 2024: – Lørdag 31. august og søndag 1. september arrangeres det største billøpet som noen gang har vært på Krabyskogen.

Vi snakker om Krabycrossen 2024, på samme arena som det til neste år skal kjøres NMKs Landsfinale for damer 2025. Det blir full fart fra morgen til kveld på banen – starten er fremskyndet til klokka 08.00 på morgenkvisten – og det blir konsert og show på kvelden.

Gruser en 23 år gammel rekord

Når det gjelder tidligere deltakerrekorder, er kildene litt sprikende og det er veldig usikkert hva som egentlig er maks-antallet fra tidligere tider. Men det som er sikkert er at det er lenge siden denne rekorden ble satt, og at det var et deltakerantall langt unna det som ventes til Kraby til helga:

– Det strides litt med hva totalantall har vært, men høyeste jeg finner av de løpene jeg har funnet papirer på er 134 startende, i 2001 mener jeg det var, forteller Stig Kristoffersen til Bilcross.no.

– Men løpet til helga er helt sikkert det største løpet som noen gang har vært her, understreker Stig, som har trukket i trådene på Kraby i mange år og er en stor NMK Krabyskogen-ildsjel.

Skikkelig skyv i klubben om dagen

Mange vil nok huske banen fra det for mange største oppgjøret her i tidligere tider: NMKs Landsfinale i bilcross 2005 – du kan mimre tilbake til den sesongen her. Banen er den samme, men klubben har byttet navn siden den gang.

Det er gjort en stor innsats for å samle sponsorer til pengepremier og det er et skikkelig skyv i klubben om dagen. Det har vært utallige timer med dugnad på anlegget før tidenes største billøp her.

Konsert lørdag kveld står Yttervika-bandet for, og showet står Labanpodden for. Disse kveldsarrangementene er gratis og åpent for alle, inviterer NMK Krabyskogen.

Flere langveisfarende til Kraby

DRIFTIG KLUBB: Det var også deltakere fra mange kanter av landet på Kraby da klubben var en av de mest driftige til å arrangere løp gjennom korona-tida. Det får nok klubben igjen for nå, etter pandemien, med lange startlister – faktisk de lengste noen gang her. Arkivfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I en sesong i avbudets tegn så har det ramlet av en del deltakere siden toppen på nærmere 200 deltakere på startlistene. I skrivende stund er det 173 påmeldte, noe som uansett betyr ny deltakerrekord til helga.

Startlisten samler bilcrossere fra flere kanter av landet, og det er mange kanoner på startlistene – men spesielt interessant er dameklassen, siden bilcrossjentenes Landsfinale skal gå her til neste år.

Blant annet tar årets Fra Namdal til Hell-vinner Amalie Rønning (NMK Hell) langturen til Kraby for å teste banen.

Sender direkte fra finaledagen

Det ligger klart en sending fra Krabycrossen 2024 på Direktestport, det ser ut til at det blir sendt bare fra finaledagen søndag. Offisiell oppslagstavle blir på appen Sportity med passord Kraby24.

Oppdateringer fra før, under og etter løp skjer på snap: bilcrossno. Har du noen tips til Bilcross.no i forbindelse med dette eller andre løp, så bruk snap eller epost Bilcross.no@gmail.com.

Du finner all info på arrangøren NMK Krabyskogens nettside for løpet her, du finner tilleggsregler for løpet her, og du finner startlistene for løpet her (alle eksterne lenker).

En fantastisk bilcross-høst

STRØKENT: Alt er klappet og klart og nymalt på Krabyskogen motorbane foran tidenes største billøp her: Krabycrossen 2024. Foto: Privat.

Krabycrossen 2024 er ett av flere store høstløp denne sesongen: Bilcross.no har tidligere skrevet om at vi har en fantastisk bilcross-høst i vente, med flere rekordlange startlister. Vi har flere storløp i vente utover høsten, der mange opplever større interesse enn noen gang tidligere.

Samme helg som Krabycrossen kjøres også Mestermøte på Konsmo, som teller i Tre strake cup. Her er det rundt 150 påmeldte i skrivende stund, der mange også skal kjøre den kule nyvinningen i fjor; familiefighten. Offisiell oppslagstavle på Sportity har passord MM24.

Samme helg skulle det vært kjørt løp på Røssvold i regi av NMK Rana, dette løpet er avlyst på grunn av for få påmeldte, opplyser arrangøren på sin Facebook-side.

Sjekk også: Her skal NMKs Landsfinaler kjøres i 2025-sesongen.

REKORD: Aldri før har denne oppslagstavlen på Kraby hatt lengre startlister enn de som stiftes opp til helga, når Krabycrossen 2024 kjøres lørdag 31. august og søndag 1. september 2024. Arkivfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se det heftige inboardsklippet: – Ler eller griner ‘u?

Se flere filmer fra bilcrossløp – her finner du video-arkivet.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!