Lange startlister: – En fantastisk bilcross-høst i vente

BILCROSSEN TAR SEG OPP: Etter en forsiktig start på sesongen, som deretter bare ble bedre og bedre, så ser det ut til å bli rene festfinalen på 2024-sesongen med stor interesse for sensommerløp og høstløp: Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Etter en forsiktig start på sesongen, med kortere startlister enn på lenge på noen løp, fortsetter den oppadgående trenden fra sommerløpene nå på sensommeren og utover høsten. Det er fulle startlister flere steder og på det meste 300 påmeldt til et sensommerløp.

Sjekk også Bilcrosspraten – sommer spesial 2024:

Sjekk også: – Det er bare å glede seg, det gjør vi.

Mange var bekymret for fremtiden til bilcrossen da vi fikk en heller laber start på sesongen, med noen hederlige unntak. Vi nevner noen eksempler på lange startlister – mot normalt, denne sesongstarten:

Vårløpet på Kongsberg og 1. runde i Bilcross.no-cup ble et stort løp, Mai-løp på Elverum fikk også lange startlister, og sesongstarten med Bergensracet var også godt besøkt, tross noe nedgang i forhold til rekordåret i fjor.

Sommerens stigende trend fortsetter

TIDENES BESTE: Sommerløpene kom med lange startlister, som Goldagsløpet 2024. Også Sommerfestivalen i Brekka, Smådølfestivalen, med flere sommerløp fikk lange startlister. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ellers var det flere arrangører som slet med deltakelsen og noen måtte avlyse løp. Årets trend har også vært vanvittig mye avbud frem mot løpsdato, så mye som halvparten av de påmeldte har ramlet av til tider. Normalen har ligget på rundt en tredjedel av startlistene.

Men deltakerantallet tok seg opp mot sommeren med fulle startlister til de fleste store sommerløpene, der årets påmelding til Goldagsløpet sprenger alle tidligere rekorder.

Spenningen var dermed stor om bilcross blir bare en sommersport, hvis også høstløpene – som en del av vårløpene – sliter med deltakelsen.

Den gang ei, viser trenden nå. Det er lange startlister så å si over hele linja.

Trenden er snudd på hodet

MAX ATTACK: Mot en ny høstsesong, med lengre startlister enn noen gang jevnt over? Bildet er fra en tidligere Elverumfestival, løpet kjøres alltid på sensommeren. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi har allerede skrevet om Elverumfestivalen som opplevde et rush med påmeldinger fra start, i skrivende stund er det hele 300 påmeldte til sesongens høydepunkt på Starmoen – i løpets 25. årgang.

Og vi har skrevet om Krabycrossen som til dette løpet i månedsskiftet august-september har fulle startlister og nesten en halv gang flere på venteliste.

Samme helg skal det også kjøres Mestermøte på Konsmo og Tre strake-cup, der det er hele 177 påmeldte i skrivende stund.

Mens trenden var korte startlister, med noen unntak av lange startlister i våres, er nå den helt motsatte.

Lenge igjen til påmeldingsfrist

SESONGAVSLUTNING PÅ FINNSKOGBANEN: Tidligere i sommer gjorde bilcross-jentene opp status på samme arena. Nå er det Finnskogfestival på gang her. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Titter vi innom startlistene til Finnskogfestivalen helga 7. og 8. september 2024, der det allerede har vært kjørt et stort oppgjør denne sesongen med NMKs Landsfinale for damer 2024, så er det hele 130 påmeldte i skrivende stund.

Bilcross.no har også tidligere skrevet om Sommercupen i bilcross og finalen som skal gå på Eriksplassen, NMK Hønefoss, helga 24. og 25. august 2024. Her nærmer det seg hundre påmeldte.

Samme helg er det løp på Vinjarmoen, NMK Fluberg, og her forteller arrangøren at det er plass til flere på startlistene.

De fleste løpene vi nevner her har nylig åpnet påmelding, og det er fortsatt lenge igjen til påmeldingsfrist.

Mange store høstløp i vente

SØLVCROSSEN PÅ KONGSBERG: Det skal slåss om siste seier på bilcrossbanen på Basserudåsen september-helga 21. og 22. september 2024. Sølvcrossen har røtter helt tilbake til 1980-tallet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross.no har også skrevet om Sølvcrossen 2024, der det ble satt opp venteliste ganske så kjapt med taket på 180 påmeldinger nådd etter kort tid. Det er allerede rundt 20 navn på venteliste.

Det ventes også mange til sesongavslutning på Rallebanen den siste helga i september, dette blir en stor finale-helg med siste runde i både Bø-cup og Bilcross.no-cup 2024.

Så vet vi at den tradisjonelle Neglespretten på Hamar også vil trekke mye folk, i år som todagersløp for første gang. Ingen av disse to løpene har åpnet påmelding enda.

Dette markerer for de fleste sesongavslutningen, tradisjonen tro. Det er også finale i Ifor Williams-cup 2024.

Tips Bilcross.no

MER ACTION I VENTE: Det skal krølles mer blekk rundt på norske bilcrossbaner, med en lovende høstsesong i vente. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alt lover godt for en fantastisk høstsesong med lange startlister og mye mer bilcross-moro i vente. Vi er tilbake til normalen og vel så det når det gjelder lengden på startlistene rundt omkring.

Har du tips til hva som er på gang i vognskjul og verksteder rundt om i bilcross-Norge?

Tips Bilcross.no på bilcross.no@gmail.com.

Mimre? Se fjorårets Sølvcross:

Se 1. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Mimre mer? Se fjorårets Elverumfestival:

Mimre mer? Se fjorårets Neglesprett:

Mimre mer? Se fjorårets Mestermøte på Konsmo:

Sjekk også Bilcrosspraten – bilcross som medisin:

Se Bilcross.no-bildene fra Sølvcrossen 2023.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.