Påmeldingen er i gang til finalen i Sommercupen i bilcross 2024 – sjekk stillingen før cup-finalen

SUVEREN: Det er bare Per Arne Hoel (NMK Krabyskogen) som har klart å sanke full pott så langt i Sommercupen, med 40 av 40 mulige poeng etter to av tre løp. Her etter seieren i Roppecrossen 2024, 1. runde i Sommercupen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ikke bare ligger det 68.000 kroner i premiepotten, det går også en femtilapp per bud på bilen tilbake til eier. Mye kjøring blir det også, med seks omganger og en hel masse finaler. Når første årgang av Sommercupen i bilcross skal avgjøres.

Bakgrunn: Ny bilcross-cup; – Vi tror dette blir vinn-vinn-vinn.

Se bildene fra Roppecrossen, 1. runde i Sommercupen 2024.

I mange år var det en eneste bilcross-cup, og det var Bilcross.no-cup – som i år går på Kongsberg, Gardermoen og Rallebanen. Det har også blitt kjørt Vestlandsmesterskap i alle år.

Så kom Hamar-cup i tillegg, nå Ifor Williams-cup. I år nærmest eksploderte det med cuper, med Laban-cup og Tre strake-cup – og også den nye Sommercupen i bilcross.

68.000 kroner i premiepotten

TREDJEPLASS – TROSS PANSERET OVER FRONTRUTEN: Kariann Mobæk (NMK Bø) vant 1. runde på Roppe, tross litt problemer underveis. Nå ligger hun på en tredjeplass sammenlagt i cupen før finaleløpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sommercupen startet med Roppecrossen i mai, fortsatte med Sommerløp i Valdres i juli, og avsluttes med Høstløp på Eriksplassen i august – løpsdato er 24. og 25. august 2024.

I cupen er det også 68.000 kroner i premiepotten. Så de som allerede har kjørt et løp eller to i cupen har god grunn til å stille opp i finaleløpet, også.

Men alle er velkomne til å kjøre finaleløpet, tidligere cupdeltakelse eller ikke. Det blir mye kjøring, med hele seks omganger og masse finaler.

Et trekkplaster er også at det går en femtilapp tilbake til eieren av bilen per bud på bilen til vedkommende.

Påmeldingene strømmer på

Så vi spår fulle startlister til dette Høstløpet på Eriksplassen, NMK Hønefoss. Og det er ikke plass til mer enn 100 biler før det settes opp venteliste.

Påmelding åpnet onsdag denne uken, og det er allerede 70 påmeldte i skrivende stund – her finner du startlisten for løpet (ekstern lenke).

Påmelding finner du her, tilleggsregler her, og mer info om løpet og cupen finner du på NMK Hønefoss sine nettsider (eksterne lenker).

Start begge dager, lørdag 24. og søndag 25. august 2024, er klokka 09.00. Offisiell oppslagstavle er Sportity-app med passord hostlop24.

Fem første innenfor fem poeng

Hvis vi kjapt skal se på stillingen i Sommercupen før cup-finalen på Eriksplassen, så er det supertett i åpen klasse med med de fem første innenfor fem poeng:

Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) leder med 25 poeng sammenlagt, foran Iver Kleven Hilde (NMK Nedre Hallingdal) poenget bak med 24 poeng.

Joakim Bævrevoll (NMK Hønefoss) klamrer seg til pallen med 21 poeng, bare ett eneste poeng foran Petter Leirhol (NMK Valdres) og Magnus Ransedokken (NMK Gol).

Hele poengstillingen i Sommercupen i bilcross 2024 i åpen klasse før finaleløpet finner du her (ekstern lenke).

Juniorer med et lite forsprang

LEDER JUNIORKLASSEN: Lukas Tovsrud (NMK Modum Sigdal) går finaleløpet i møte i ledelse. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen er det to som har fått seg et forsprang før finaleløpet: Lukas Tovsrud (NMK Modum Sigdal) har hele 33 poeng, mens andremann Sander Skredderberget (NMK Gol) følger poenget bak med 32.

Så blir det et hopp ned til tredjeplassen før finaleløpet, Adrian Tveito (NMK Gol) med 21 poeng – det er godt innenfor rekkevidde til seier hvis alt klaffer i cup-finalen.

Bak Adrian er det tett i tett med juniorer som kan klatre på sammenlagtlisten, vi nevner bare ett poeng bak Ask Levorsen Jacobsen (NMK Nore Uvdal) med 20. Og bak der igjen to på 19 poeng:

Ulrik Granum (NMK Nedre Hallingdal) og Sara Brenno (NMK Gol). Og kun ett poeng bak der igjen Steffen Aasen (NMK Nedre Hallingdal) og Simen Østenfor (NMK Gol) – begge med 18.

Hele poengstillingen i Sommercupen i bilcross 2024 i juniorklasse før finaleløpet finner du her (ekstern lenke).

Kamp om pallen i dameklassen

I dameklassen er det også tett i toppen, der Linda Fuglesang Tveito (NMK Gol) leder cupen med hele 32 poeng, foran Nina Bjerknes Skullestad (NMK Nedre Hallingdal) på 30.

Så er det tett med Kariann Mobæk (NMK Bø) på tredjeplass, poenget bak, og så Karola Øye (NMK Valdres) poenget bak der igjen.

Videre er det tett som hagl, alle med mulighet for pallen sammenlagt.

Hele poengstillingen finner du her (ekstern lenke).

En cup-deltaker med full pott

Så sist, men ikke minst: Veteranene. De kjører for sammenlagtseier i cupen, bilcross-gamlingene også, men her har en gjort rent bord så langt i cupen: 40 av 40 mulige poeng til Per Arne Hoel (NMK Krabyskogen).

To strake seiere i begge cup-løpene så langt, både på Roppe og i Valdres. Nå kan han surfe inn til sammenlagtseier – eller? Som vi vet, cup er cup og alt kan skje.

Hans største utfordrer er Ulf Brådalen (NMK Hønefoss) med 34 poeng og tredjemann før finaleløpet Torbjørn Smeland (NMK Kongsberg) med 30 poeng.

Hele poengstillingen for veteranklassen finner du her (ekstern lenke).

Sjekk denne ukens Bilcrossprat – Sommer spesial 2024:

Sjekk også Bilcrosspraten: Bilcross som medisin.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.