278 klare for festival – fortsatt mulig å melde seg på

SEIERSJUBEL: Store gledesscener etter fjorårets Elverumfestival, som du kan gjenoppleve i bunn av denne saken. Dennis Mørkhagen (NMK Elverum) sørget for hjemmeseier i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

25. årgang med Elverumfestival, like populær som alltid. – Vi tar ikke påmeldingene for gitt og jobber hele tiden for å kunne levere til forventningene, sier klubb- og løpsleder om sesongens største happening på Starmoen motorbane.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra fjorårets Elverumfestival.

Ellevill jubel i fjorårets Elverumfestival: – Dette er så stort!

Påmeldingen åpnet 28. juli 2024 og det ble kjapt godt over 200 deltakere – i skrivende stund er antallet 278. Og påmeldingsfrist er først 7. august 2024. Elverumfestivalen 2024 kjøres på Starmoen motorbane, NMK Elverum, helga 10. og 11. august 2024.

«Det tas forbehold om begrenset deltagerantall», heter det i tilleggsreglene – uten at det er oppgitt noe antall der.

Deltakerantallet regulerer seg selv

LEDER BÅDE KLUBB OG LØP: Therese Bruer Larsen, leder i NMK Elverum og løpsleder for Elverumfestivalen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Nei, vi har i grunn ikke satt noe tak. Vi tror at det vil styre seg selv, sier NMK Elverum-leder og løpsleder for Elverumfestivalen Therese Bruer Larsen til Bilcross.no.

– Det er mange som ønsker å stå på startlistene, men som aldri kommer til start. Helt sikkert av mange forskjellige grunner. Men for arrangørene er det håpløst å planlegge.

– Skal man planlegge for 300 eller 200? Hadde ønsket meg litt mer forutsigbarhet, men det er vel bare en drøm, sier Therese til Bilcross.no.

Festivalen er en tradisjon for mange

Det var nesten 200 navn på startlistene på en halvtime, men slike påmeldingsrekorder av mange slag i det siste er Therese mindre opptatt av: – Jeg er ikke opptatt av antall deltagere egentlig, jeg er opptatt av å levere et godt arrangement.

– Da vil deltagere og publikum komme tilbake senere, også. Men klart dette er veldig hyggelig. Elverumfestivalen arrangeres for 25. gang så det er klart det er en tradisjon for mange.

– Vi tar ikke påmeldingene for gitt og jobber hele tiden for å kunne levere til forventningene, sier Therese. Også før årets festival har vann på banen bydd på utfordringer.

Stor dugnadsinnsats – i år igjen

VANNETS HERJINGER: Bilcrossbanen på Starmoen ble tatt av uværet Hans i fjor sommer. Også foran årets festival har vannet herja på banen. Arkivfoto: Privat.

– Vi har, som i fjor, hatt mye nedbør nå før festivalen og ganske lignende tilstander på banen. Men med de fantastiske ildsjelene som er i klubben, så ser alt bra ut nå og banen er klar for hard og tøff kjøring.

– Vi gleder oss til å ta i mot så mange deltagere, teamene deres, publikum og andre. Ønsker oss sol og godt bilcrossvær, så blir det opp til noen andre å avgjøre resultatet av det.

Spesielt hyggelig er det å se startlisten for juniorklassen, mener Therese: – Mange juniorer vil komme å teste neste års landsfinalebane, veldig mange junior trening.

Fart og spenning – og godisregn

Første start blir klokka 08.00 begge dager, både lørdag 10. og søndag 11. august 2024. – Vi lover fart og spenning fra start til slutt når nesten hele bilcross Norge samles til konkurranse. Det blir også godisregn til barna i pausene.

Det skal kjøres fire omganger og en hel masse finaler over to dager. For alle som vil være godt forberedt, allerede nå: Offisiell oppslagstavle er Sportity med passord elverumsfestivalen24.

All info om løpet, med startlister, tilleggsregler og påmelding, finner du på arrangøren NMK Elverum sin nettside for løpet (ekstern lenke). Bilcross.no-snappen lever før, under og etter løp: bilcrossno.

Mimre? Masse Elverumfestival i Bilcross.no-arkivet

Vil du mimre mer tilbake på fjorårets Elverumfestival så kan du lese mer om løpet her, se Bilcross.no-bildene her, se Bilcross.no-oppsummeringen av løpet her. Vil du mimre enda lenger tilbake, kan du se Elverumfestivalen 2001 her!

Vil du sjekke ut mer fra Elverumfestivalen, NMK Elverum, i Bilcross.no-arkivet så sjekk her.

Abonner gjerne på Bilcross.no sin YouTube-kanal.

Mimre? Se fjorårets Elverumfestival:

Sjekk også Bilcrosspraten – bilcross som medisin:

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk også: «Takk for at Bilcross.no finnes».