Sommerløp-seier: – Han fortjener skikkelig skryt, for han er ikkeno’ flink til å skryte av seg selv

TALENT: Jørgen Mikkelsen (NMK Hamar), her i godt driv på hjemmebane som junior. Sist helg satt hans første seier i senior. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tredjemann skryter av førstemann over målstreken i Sommerløpet på Vendkvern 2024: – Andre løpet i åpen klasse – og seier!

Se Bilcross.no-bildene fra Vårløp på Vendkvern 2024.

Det fortjener skikkelig skryt, mener Kristian M. Lien (NMK Hamar) – som selv kjørte inn til pallplass som tredjemann over målstreken i Sommerløpet på Vendkvern, NMK Hamar, i sankthanshelgen 22. og 23. juni 2024.

Dette var 2. runde i årets Ifor Williams-cup, som startet med 1. runde i Vårløpet i mai og fortsetter med cupfinale i Neglespretten i oktober. Sommerløpet teller også som kvalifisering til årets Juniorlandsfinale.

Seierherren: – Sjukt artig!

Jørgen Mikkelsen (NMK Hamar) kjører sitt første år i åpen klasse, som førsteårssenior etter gode junior-år. Det ble mange A-finaler og gode plasseringer, men bare en eneste seier i juniorklassen.

At han skulle gå til topps i åpen klasse, allerede i denne første sesongen i klassen, hadde han ikke mye troen på. Spesielt ikke siden han sverger til Volvo med spinn på bakhjulene:

– Sjukt artig å vinne med Volvo, er ikke bare – bare å kjøre fra alle framhjulsdrevne bilene, sier han til Bilcross.no etter seieren.

Konkurrentene skryter

Kristian Lien, tredjemann i samme løp, sender et tips til Bilcross.no: – Må skryte av Mikkelsen i helga: Andre løp i senior og ingen frakk bil! Han fortjener i skikkelig skryt, for han er ikkeno’ flink til å skryte av seg selv!

På andreplass kom – som vanlig – Dennis Mørkhagen (NMK Elverum), som med to andreplasser i begge de to cup-løpene så langt går opp i ledelse i Ifor Williams-cup sammenlagt – før finalen i oktober.

Vinneren av 1. runde, Asgeir Taraldsen (NMK Melhus), ramler ned til fjerdeplass sammenlagt etter en 12. plass i denne 2. cup-runden.

Hele stillingen i Ifor Williams-cup 2024 finner du her (ekstern lenke).

– Må finne noe gromt nå

TITTELFORSVARER: Jonas Taraldsen Kvernemo (NMK Melhus) vant Ifor Williams-cup sammenlagt i fjor, og leder også cupen i år. Alt skal avgjøres i Neglespretten, som dette bildet er fra i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen har nevø til Asgeir Taraldsen, Jonas Taraldsen Kvernemo (NMK Melhus), gått opp i ledelse av cupen sammenlagt før finaleløpet: Seier i Sommerløpet sørger for at han raser opp fra femte- til førsteplass nå.

Det blir full satsing mot cupfinale i oktober: – Ja, det blir å finne noe gromt nå, sier Jonas til Bilcross.no etter Sommerløp-seieren.

Og da står en grom Mitsubishi helt øverst på ønskelisten.

Tett som hagl i juniorklassen

I juniorklassen følger Robin Hermansen (NMK Hamar) på andreplass så langt, med fjerde- og andreplass i de to cup-løpene som er kjørt. Lars Rivenes (NMK Elverum) følger så på tredjeplass, med andre- og femteplass.

Det er tett som hagl i juniorklassen, så her vil alt avgjøres i finaleløpet Neglespretten den første oktober-helga i 2024.

Målet er tre strake seiere

SUVEREN! Isabell Bye (NMK Hamar) har vunnet begge løpene på hjemmebane i år, og leder dameklassen suveren sammenlagt. Hun vant også fjorårets cup, og dette bildet er fra etter sammenlagtseieren satt i Neglespretten 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I dameklassen er det kanskje minst spenning av alle klasser, der Isabell Bye (NMK Hamar) vant nok en gang. Men som alle kjenner til: Cup er cup, og alt kan jo skje.

Men forspranget er stort for cupfinalen, der seier er målet – nok en gang: – Ja, det blir målet det nå – tre på rad hadde jo vært helt amazing!, sier Isabell til Bilcross.no.

– Men det skal nok holde hardt! Jeg får se hva jeg har i bilparken innen den tid, sier Isabell.

Todagers cupfinale

Den suverene bilcrossjenta i Ifor Williams-cup dameklasse digger at Neglespretten for første gang blir todagersløp i år. – Så det blir jo gøy da!

Det er der alt skal avgjøres, i alle tre bilcrossklassene som kjører Ifor Williams-cup 2024: Åpen, junior og dame.

Det er i år 40 år siden Vendkvern-banen ble tatt i bruk, med det aller første bilcrossløpet som gikk her vinteren 1984 – det ble markert allerede i vinter.

Se og hør Vårløpet på Vendkvern 2024:

IFOR WILLIAMS-CUP: Kjøres over alle tre løpene gjennom sesongen på Vendkvern, NMK Hamar – banen feirer 40 år gjennom hele denne jubileumssesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.