Se og hør 1. runde i Bilcross.no-cup 2024

Til helga går 2. runde i Bilcross.no-cup på Gardermoen motorpark – her kan du se alle som overrasket i cup-åpningen på Kongsberg.

Bilcrosspraten: Gardermoen spesial.

Vårløp på Kongsberg den siste helga i april var både kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler for åpen- og juniorklasse i år, og det var tradisjonen tro 1. runde i Bilcross.no-cup. Her finner du stillingen i cupen.

Cupen fortsetter på Gardermoen motorpark lørdag 8. juni 2024, og avsluttes på Rallebanen den siste helga i september 2024. Her kan du lese mer om neste cup-løp på Gardermoen. Her kan du lese mer om cupenher finner du reglementet.

Dramatisk for tidligere cup-vinner

VRAK: Thea Martinsen (NMK Drammen) veltet ut av kampen om de høyeste cup-poengene på Kongsberg, men fikk likevel med seg noen poeng – tross sesongens mest dramatiske rundvelt så langt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I dameklassen var det Gunn Birgit Stegarud (NMK Tinn) som ledet etter innledende omganger på Kongsberg, og hun dro med seg mange poeng i cupen – til tross for at A-finalen ble trøblete med drivakselbrudd og driv på bare ett hjul.

Verre gikk det for tidligere sammenlagt-vinner i cupen Thea Martinsen (NMK Drammen) som slo voldsomt rundt på taket allerede lørdag, og dermed var ute av konkurransen før finaledagen søndag.

Men hun har likevel dratt med seg noen plass-poeng fra 1. runde, samt at man ved deltakelse i samtlige løp også får bonuspoeng ut ifra hvor mange løp du har stilt til start i.

Så Thea er ikke ute av kampen om sammenlagtseier i cupen, tross en dramatisk start på årets cup. Hun varslet på Kongsberg at hun ville satse videre i cupen.

Tok sin aller første bilcross-seier

FØRSTE SEIER: Thea Turvoll Lien (NMK Modum Sigdal) leder dameklassen i Bilcross.no-cup etter 1. cup-løp på Kongsberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Til slutt ble rekkefølgen i dameklassen 1. plass til Thea Turvoll Lien (NMK Modum Sigdal) – som tok sin aller første seier!, 2. plass til Kine Brekke (NMK Kongsberg) – som kjørte seg først opp fra B-finale med seier der, før andreplass i A-finalen, og 3. plass til Marthe Brekke (NMK Kongsberg).

I juniorklassen sto førsteårsjunior Timian Johan Hansen (NMK Tønsberg) med full pott før finaler, og det i sitt aller første løp i ordinær juniorklasse, etter junior trening i fjor.

I junior-finalen skulle det bli mer dramatisk for førstereisgutten, som endte på taket i A-finalen. Det ble omstart, uten Timian til start. Det ble en fjerdeplass tilslutt.

Topp-tre til slutt ble den uslåelige Tobias Spangen (NMK Hamar) foran Andre Leikvold (NMK Gol) og Mathias Steinseth (NMK Modum Sigdal), som først vant B-finalen.

A-finalen var aldri avgjort

FØRSTE SEIER: Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg) leder åpen klasse i Bilcross.no-cup etter 1. cup-løp på Kongsberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vinneren av det samme Vårløpet på Kongsberg i juniorklassen i fjor, briljerte i år i åpen klasse: Fem strake heatseiere, for en prestasjon! Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) var dermed klar for A-finale og førstevalg på spor.

Det hjalp lite, når det i en tyvstart ryker en drivaksel på bobla og fremdriften blir heller dårlig gjennom A-finalen. En annen VW boble spretter ut i ledelse, med den raske Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) bak rattet.

Han vant Bilcross.no-cup sammenlagt i fjor og virker til å være suveren også i A-finalen i årets første cup-løp på Kongsberg, der han også vant sesongavslutningen i fjor med Sølvcrossen.

Men den gang ei – A-finalen var aldri avgjort, i det Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg) spiser seg innpå og tar inn forspranget – og attakkerer.

Første seier i åpen klasse

FØRSTE SEIER: Terje Martinsen (NMK Kongsberg) leder veteranklassen i Bilcross.no-cup etter 1. cup-løp på Kongsberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det blir til slutt på 1. plass Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg), 2. plass Glenn Rumohr Granum (NMK Modum Sigdal) og 3. plass Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) i åpen klasse i 1. runde av Bilcross.no-cup 2024.

For første gang kjøres det Bilcross.no-cup også i veteranklassen, og det ble et spennende oppgjør i aller første cup-løp på Kongsberg: Terje Martinsen (NMK Kongsberg) var beste veteran før finaler.

Han kjører klokt også i A-finalen, der han kjører sikk-sakk forbi alle konkurrentene som bulker gjennom første sving, og går opp i ledelse – fra siste- til førsteplass.

Det blir Terje Martinsen (NMK Kongsberg) foran Bror Olav Nordvang (NMK Kongsberg) og Karl Inge Storli (NMK Bø) på veteran-pallen.

Se – og hør – 1. runde i Bilcross.no-cup

STOLT FAR: Pappa Morten Olsen var den første til å løpe bort til sønnen og seierherren Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vil du ha varsel hver gang vi legger ut noe nytt og moro kan du abonnere på Bilcross.no sin YouTube-kanal. I tillegg legges oppsummeringer fra løp ut som podcast:

Du kan også høre 1. runde i Bilcross.no-cup 2024 som podcastHer finner du Bilcrossprat på Apple podcast, og her finner du den på Spotify. Alt sammen helt gratis.